Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fadil Demaku:Partia e Humanizmit Rugovian-Parti e Unitetit

Shko poshtë

Fadil Demaku:Partia e Humanizmit Rugovian-Parti e Unitetit Empty Fadil Demaku:Partia e Humanizmit Rugovian-Parti e Unitetit

Mesazh nga Agim Gashi Sun Oct 11, 2009 10:49 am

Partia e Humanizmit Rugovian-Parti e Unitetit

Shkruan:Fadil Demaku

Fadil Demaku:Partia e Humanizmit Rugovian-Parti e Unitetit N63481065939_7555

LDK e LDD jane dy krihet e plagosur te Levizjes Demokratike te Dr.Ibrahim Rugoves.
Vetem Partia e Humanizmit Rugovian do te jete Partia e ribashkimit te kesaj levizjeje dhe trasheguese e denje e politikes me humane te udhehequr ndonjehere ne keto treva.
...Ibrahim Rugova është "truri" i Pavarësisë së Kosovës.
Adem Jashari është "zemra" e Kosovës së lirë.
Në shtizen e flamurit të ri shtetëror të Kosovës gjithëmonë do të valviten dëshmorët e lirisë me Jasharajt dhe Haradinajt në ballë.
Edhe truri edhe zemra i takojnë të njejtit trup që quhet Kosovë.
Të gjithëve u qoftë i lehtë dheu i Kosovës nanë!
Jam kundër politikave primitive që përçajnë popullin dhe dëshmorët, sipas kuteve të tyre shpirtëngushta.
Jam kundër secilit që rrugët i sheh në të kaluarën e jo në të ardhmen e kombit tonë.
Jam kundër secilit që është kundër atdheut tim!
Atdheu im, nuk është vetëm dhe e gurë, por është vend ku jetojnë njerëzit e mi, pa të cilët nuk ka atdhe.
Unë i dua njerëzit e atdheut tim, të cilët jetojnë në këta gurë e këtë dhe.
Këtu qëndron edhe thelbi i dallimit mes filozofisë humaniste politike rugoviane dhe
filozofisë së politikave tjera në Kosovë, që atdheun e konceptojnë si dhe e gurë...
Pse përçarje!?
A ka arsye te urrejme njeri tjetrin pse dikush anon kah "truri" e tjetri kah "zemra"!?
Natyrisht se jo, nese kemi force intelektuale te largojme fanatizmin nga kokat tona te nxehta.
Fadil Demaku
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi