Blerim Rrecaj: Përsëritëse e neveritëse
Faqja 1 e 1
Blerim Rrecaj: Përsëritëse e neveritëse
Përsëritëse e neveritëse
Nga Blerim Rrecaj
Biseda. Zëra Llafe.Kafe dhe ndeja. Njerëz. Kryeqytet. 14 tetor 2009. Ftohtë dhe malet që duken në këtë ditë vjeshte me largpamësi të madhe janë të mbuluara nga bora. (Pa)qartësi dhe zhvillime të ngjarjeve e zakonshmëri jonormaliteti… Një qen ngjyrë të zezë bredh në stacionin ku po pres mjetin që do më shpie drejt shtëpisë. Korba të zinj porsi ngjyra e këtij qeni(mund të jetë edhe bushtër) të lodhur enden qiellit, jo shumë larg mbi kokat tona. Jemi mësuar tashmë me këtë jetë dhe themi që nuk na pëlqen dhe se kurrë s’kemi qenë më të mbyllur. Ndoshta edhe më të padijshëm, ndoshta edhe më të pafuqishëm… Derisa shkolla ekonomike dhe tjerat afër saj janë në vendin e duhur, kjo godinë e re po ndërtohet për fare pranë asfaltit, arkitekt s’jam po s’më pëlqen fare dhe më duket aspak në vendin e duhur. Sa gjërat nuk janë në vend të vet. Po ç’të bësh. Dhe jetojmë si në konzervat e peshkut p.sh. ata që quhen “Eva”që i blejmë dhe i hapim pa shumë vështirësi. Zhurma e agregatëve në këtë ditë ushton sikurse debatet televizive për një temë të caktuar. Kjo zhurmë vërehet shumë te komplekset e atyre lokaleve menjëherë përballë Filologjikut, vend në të cilin mund të themi se është numri më i madh i internet kafeve. Mundim të ngjitesh nëpër shkallët e tyre për në katin e epërm sepse nëpër to era e rëndë e kryerjes së nevojave filiologjike kutërbon. Dhjetë vjet nuk u zgjidh problemi i banjove publike. Shumica prej të këtyre lokaleve janë të mbushura ku pos tjerash do takosh shumë të rinj por edhe ndonjë fëmijë duke luajtur lojën Kaunter Strajk. Të rralla janë ambientet e sidomos kafenetë, vështirë është ta gjesh një të tillë që nuk hyjnë lypësit dhe të kërkojnë para. Dhe më s’dihet kush më shumë ka para ata që dhurojnë ose ata që kërkojnë. Mos u jep para fëmijëve që lypin është porosia e një spoti televiziv.Partitë politike kanë filluar të prashisin asfalt kinse për t’i zgjeruar rrugët a hapësirat publike dhe postera neveritës kanë kapluar kryeqytetin. Jemi bërë bilbila prej goje ndoshta të shtyrë edhe nga problemet e stërzgjatura që assesi të gjejnë rrugëzgjidhje.Mos më keqkuptoni qëllimi im nuk ishte të shkruaj për këto shëmira, (sepse ato i dini edhe ju, as të ju paraqitem si burrë i mire, e as…) që (s’)na kanë ardhë në maje të hundës e herë-herë na i acarojnë nervat por të pyes: Deri kur do ta këndojmë këtë këngë përsëritëse e neveritëse njëkohësisht?
Nga Blerim Rrecaj
Biseda. Zëra Llafe.Kafe dhe ndeja. Njerëz. Kryeqytet. 14 tetor 2009. Ftohtë dhe malet që duken në këtë ditë vjeshte me largpamësi të madhe janë të mbuluara nga bora. (Pa)qartësi dhe zhvillime të ngjarjeve e zakonshmëri jonormaliteti… Një qen ngjyrë të zezë bredh në stacionin ku po pres mjetin që do më shpie drejt shtëpisë. Korba të zinj porsi ngjyra e këtij qeni(mund të jetë edhe bushtër) të lodhur enden qiellit, jo shumë larg mbi kokat tona. Jemi mësuar tashmë me këtë jetë dhe themi që nuk na pëlqen dhe se kurrë s’kemi qenë më të mbyllur. Ndoshta edhe më të padijshëm, ndoshta edhe më të pafuqishëm… Derisa shkolla ekonomike dhe tjerat afër saj janë në vendin e duhur, kjo godinë e re po ndërtohet për fare pranë asfaltit, arkitekt s’jam po s’më pëlqen fare dhe më duket aspak në vendin e duhur. Sa gjërat nuk janë në vend të vet. Po ç’të bësh. Dhe jetojmë si në konzervat e peshkut p.sh. ata që quhen “Eva”që i blejmë dhe i hapim pa shumë vështirësi. Zhurma e agregatëve në këtë ditë ushton sikurse debatet televizive për një temë të caktuar. Kjo zhurmë vërehet shumë te komplekset e atyre lokaleve menjëherë përballë Filologjikut, vend në të cilin mund të themi se është numri më i madh i internet kafeve. Mundim të ngjitesh nëpër shkallët e tyre për në katin e epërm sepse nëpër to era e rëndë e kryerjes së nevojave filiologjike kutërbon. Dhjetë vjet nuk u zgjidh problemi i banjove publike. Shumica prej të këtyre lokaleve janë të mbushura ku pos tjerash do takosh shumë të rinj por edhe ndonjë fëmijë duke luajtur lojën Kaunter Strajk. Të rralla janë ambientet e sidomos kafenetë, vështirë është ta gjesh një të tillë që nuk hyjnë lypësit dhe të kërkojnë para. Dhe më s’dihet kush më shumë ka para ata që dhurojnë ose ata që kërkojnë. Mos u jep para fëmijëve që lypin është porosia e një spoti televiziv.Partitë politike kanë filluar të prashisin asfalt kinse për t’i zgjeruar rrugët a hapësirat publike dhe postera neveritës kanë kapluar kryeqytetin. Jemi bërë bilbila prej goje ndoshta të shtyrë edhe nga problemet e stërzgjatura që assesi të gjejnë rrugëzgjidhje.Mos më keqkuptoni qëllimi im nuk ishte të shkruaj për këto shëmira, (sepse ato i dini edhe ju, as të ju paraqitem si burrë i mire, e as…) që (s’)na kanë ardhë në maje të hundës e herë-herë na i acarojnë nervat por të pyes: Deri kur do ta këndojmë këtë këngë përsëritëse e neveritëse njëkohësisht?
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Poezi nga Blerim Rrecaj
» Blerim Rrecaj: Bisedat e përsëritura
» Blerim Rrecaj: Një ditë...
» Blerim Rrecaj: Një shëtitje për frymëzim
» Blerim Rrecaj: Bisedat e përsëritura
» Blerim Rrecaj: Një ditë...
» Blerim Rrecaj: Një shëtitje për frymëzim
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi