Sejdiu: 16 nëntori të jetë ditë e vlerësimeve të mira
Presidenti Sejdiu, Kryeministri Thaçi dhe Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vendin tonë, z. Christopher Dell vizituan sot Komisionin Qendror Zgjedhor.
Sejdiu, pasi që ofroi mbështetjen e institucioneve të vendit për punën e KQZ-së, theksoi të besonte në përgatitjet e mira dhe në përkushtimin e KQZ-së në mënyrë që në këtë proces elektoral të menaxhuar si tërësi nga institucionet e vendit të dëshmohet në mënyrën më të mirë efiqenca e plotë e veprimeve, bashkë me mekanizmat e tjerë për të pas një proces zgjedhor korrekt.
“Besojmë se këtë proces, që është sfida më e madhe e rëndësishme në proceset demokratike të vendit pas pavarësimit, do ta kapërcejmë si duhet”, theksoi Presidenti Sejdiu.
Si sfida të këtij procesi zgjedhor, Presidenti Sejdiu përmendi pjesëmarrjen e qytetarëve në këto zgjedhje, çështjen e azhurnimit të listave të votuesve.
“Pjesëmarrja e qytetarëve në zgjedhje nuk është vetëm punë e KQZ-së, por më shumë e partive politike dhe institucioneve të vendit që të thërrasin qytetarët të dalin në zgjedhje si dhe pjesën teknike të përgatitjes së listave, në mënyrë që më 15 nëntor të kemi listën komplete të qytetarëve të Kosovës, si dhe pjesëmarrjen e komuniteteve të tjera, në veçanti të komunitetit serb dhe të komuniteteve të tjera, si dhe sa do të ndihmohen institucionet e vendit me mbështetje në kuadër të prezencës monitoruese edhe ndërkombëtare krahas asociacioneve të vendit për të pasur një evoluim edhe moral se çfarë mund të bëhet edhe në shtetet e tjera”, theksoi Presidenti Sejdiu.
Presidenti Sejdiu falënderoi ShBA-të, USAID-in dhe ambasadorin Dell për mbështetjen e veçantë dhënë këtij procesi dhe mekanizmat e tjerë, të cilët do të jenë në Kosovë për të mbështet procesin.
Po ashtu, Presidenti Sejdiu uroi qw 16 nëntori të jetë ditë e vlerësimeve të mira për Kosovën.
Ndërkaq, Kryeministri Thaçi i dha mbështetje të plotë KQZ-së për punën që po bëjnë dhe tha se ky proces do të jetë provimi më i madh për Kosovën pas shpalljes së pavarësisë.
“Ky proces do të jetë provimi më i madh për Kosovën pas shpalljes së pavarësisë. Dua të besoj se do të kalojmë shkëlqyeshëm si spektër politik, si institucione dhe si qytetarë bashkërisht me komunitetin ndërkombëtar”, theksoi Kryeministri Thaçi.
Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Christopher Dell, theksoi se besonte në ekipin, përgatitjet, aftësitë që kërkohen për të bërë punën e cila do të sjellë konkluzionin për zgjedhje të suksesshme për Kosovën. Sipas tij, kjo do të sillte kredi të shkëlqyeshme për vendin dhe popullin e Kosovës.
Kryetarja e KQZ-së, znj. Nesrin Lushta, vizitën e sotme e vlerësoi si shumë të rëndësishme dhe si shenjë inkurajimi për stafin e KQZ-së për të përgatitur zgjedhje të lira dhe demokratike.
Ajo i falënderoi krerët e institucioneve të vendit dhe ambasadorin Dell për mbështetjen dhe shfaqi shpresën se kjo mbështetje do të vazhdojë edhe më tutje, në mënyrë që në fund të procesit të gjithë të jenë të kënaqur me mbarëvajtjen e tij.
Presidenti Sejdiu, Kryeministri Thaçi dhe Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vendin tonë, z. Christopher Dell vizituan sot Komisionin Qendror Zgjedhor.
Sejdiu, pasi që ofroi mbështetjen e institucioneve të vendit për punën e KQZ-së, theksoi të besonte në përgatitjet e mira dhe në përkushtimin e KQZ-së në mënyrë që në këtë proces elektoral të menaxhuar si tërësi nga institucionet e vendit të dëshmohet në mënyrën më të mirë efiqenca e plotë e veprimeve, bashkë me mekanizmat e tjerë për të pas një proces zgjedhor korrekt.
“Besojmë se këtë proces, që është sfida më e madhe e rëndësishme në proceset demokratike të vendit pas pavarësimit, do ta kapërcejmë si duhet”, theksoi Presidenti Sejdiu.
Si sfida të këtij procesi zgjedhor, Presidenti Sejdiu përmendi pjesëmarrjen e qytetarëve në këto zgjedhje, çështjen e azhurnimit të listave të votuesve.
“Pjesëmarrja e qytetarëve në zgjedhje nuk është vetëm punë e KQZ-së, por më shumë e partive politike dhe institucioneve të vendit që të thërrasin qytetarët të dalin në zgjedhje si dhe pjesën teknike të përgatitjes së listave, në mënyrë që më 15 nëntor të kemi listën komplete të qytetarëve të Kosovës, si dhe pjesëmarrjen e komuniteteve të tjera, në veçanti të komunitetit serb dhe të komuniteteve të tjera, si dhe sa do të ndihmohen institucionet e vendit me mbështetje në kuadër të prezencës monitoruese edhe ndërkombëtare krahas asociacioneve të vendit për të pasur një evoluim edhe moral se çfarë mund të bëhet edhe në shtetet e tjera”, theksoi Presidenti Sejdiu.
Presidenti Sejdiu falënderoi ShBA-të, USAID-in dhe ambasadorin Dell për mbështetjen e veçantë dhënë këtij procesi dhe mekanizmat e tjerë, të cilët do të jenë në Kosovë për të mbështet procesin.
Po ashtu, Presidenti Sejdiu uroi qw 16 nëntori të jetë ditë e vlerësimeve të mira për Kosovën.
Ndërkaq, Kryeministri Thaçi i dha mbështetje të plotë KQZ-së për punën që po bëjnë dhe tha se ky proces do të jetë provimi më i madh për Kosovën pas shpalljes së pavarësisë.
“Ky proces do të jetë provimi më i madh për Kosovën pas shpalljes së pavarësisë. Dua të besoj se do të kalojmë shkëlqyeshëm si spektër politik, si institucione dhe si qytetarë bashkërisht me komunitetin ndërkombëtar”, theksoi Kryeministri Thaçi.
Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Christopher Dell, theksoi se besonte në ekipin, përgatitjet, aftësitë që kërkohen për të bërë punën e cila do të sjellë konkluzionin për zgjedhje të suksesshme për Kosovën. Sipas tij, kjo do të sillte kredi të shkëlqyeshme për vendin dhe popullin e Kosovës.
Kryetarja e KQZ-së, znj. Nesrin Lushta, vizitën e sotme e vlerësoi si shumë të rëndësishme dhe si shenjë inkurajimi për stafin e KQZ-së për të përgatitur zgjedhje të lira dhe demokratike.
Ajo i falënderoi krerët e institucioneve të vendit dhe ambasadorin Dell për mbështetjen dhe shfaqi shpresën se kjo mbështetje do të vazhdojë edhe më tutje, në mënyrë që në fund të procesit të gjithë të jenë të kënaqur me mbarëvajtjen e tij.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» 28 Nëntori i 1912, ditë e ndritshme e historisë së shqiptarëve
» E hëna pritet të jetë ditë historike për Shqipërinë
» Deda: Dhuna nuk është larg,e premtja nuk do të jetë ditë normale
» Sejdiu kërkon që gjyqësia të jetë më cilësore
» Lajçi: Fatmir Sejdiu nuk mund dhe nuk do të jetë kryetar i LDK-së
» E hëna pritet të jetë ditë historike për Shqipërinë
» Deda: Dhuna nuk është larg,e premtja nuk do të jetë ditë normale
» Sejdiu kërkon që gjyqësia të jetë më cilësore
» Lajçi: Fatmir Sejdiu nuk mund dhe nuk do të jetë kryetar i LDK-së
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi