Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Njoftim për lexuesit:Literatura e veprave të Dr. Milan Shufflay-t‏

Shko poshtë

Njoftim për lexuesit:Literatura e veprave të Dr. Milan Shufflay-t‏ Empty Njoftim për lexuesit:Literatura e veprave të Dr. Milan Shufflay-t‏

Mesazh nga Agim Gashi Mon Mar 02, 2009 11:23 pm

Njoftim për lexuesit:Literatura e veprave të Dr. Milan Shufflay-t‏ U1_KadriMani
Literatura e veprave të Dr. Milan Shufflay-t‏
Nga Kadri Mani
Literatura:Literatura e Dr. Milan Shuflajt që gjendet në bibliotekën personale e familjare të Kadri Manit, Kodra e Diellit, Rr.”Mehmet Gradica” 64-Prishtinë, e që mund ta përdor a ta kopjojë kush të dojë:
-Shpallja-Nekrologu me rastin e vdekjes të Dr. Milan Shiflajt;
-UDHËZESI, ARKIVI SHTETËROR I KROACISË – ZAGREB, 3 faqe, hulumtime arkivore, mikrofilma;
-Albert Einstein & Heinrich Man: APEL MUĐUNARODNOJ LIGI ZA LJUDSKA PRAVA, faqe 21, të nxjerra nga GOOGLE;-
-Nga Revista EKSKLUZIVE, fotokopje, nga Mr. Etleva Lala: Trashëgimi, faqe 4, EKSKLUZIVE NR: 29, SHTATOR 2002;
-Dr Musa Ahmeti: Një studim kolosal për historinë shqiptare, faqe 4, EKSKLUZIVE NR: 29, SHTATOR 2002;
-Dr. Musa Ahmeti & mr. Eleva lala: Një burim me vlera të mëdha për historinë shqiptare, EKSKLUZIVE NR. 28, GUSHT 2002;
-Shaban Sinani: Në hapsirën shqiptare ka ekzistuar një shkollë shkruesish qysh prej paleokrishtërimit, faq 2, EKSKLUZIVE NR. 32-33 DHJETOR 2002 – JANAR 2003;Dr. Musa Ahmeti: E drejta urbane në Statutet Shqiptare, f. 2, EKSKLUZIVE NR. 32-33 DHJETOR 2002-JANAR 2003;
-Dr. Musa Ahmeti: Dorëshkrimi shqip i Teodor Shkodranit nga viti 1210, faqe 4, EKSKLUZIVE NR. 30 TETOR 2002;
-Dr. Musa Ahmeti. Shënime biografike, faqe 1, EKSKLUZIVE NR. 23 MARS 2002;
-Dr. Milan Shuflaj: Shqipëria mesjetare, faqe 2, EKSKLUZIVE NR. 23 MARS 2002;
-Dr. Shaban Sinani: Dr Milan pl. Shuflaj [SUFFLAY], Acta Albaniae III dhe Balshajt, faqe 4, EKSKLUZIVE NR. 31 NËNTOR 2002;
-Skënder Blakaj: Editorial UDHA E KOMBIT, faqe 1, EKSKLUZIVE NR. 32-33 DHJETOR 2002 – JANAR 2003;
-Mr Etleva Lala: Arkivi Sekret i Vatikanit dhe rëndësia e tij historike e shqiptarëve, faqe 4, EKSKLUZIVE NR. 31 NËNTOR 2002;
-Zekeria Cana & Ymer Jaka: LETËRKËMBIMI I MILAN SHUFLAJT RRETH STUDIMEVE SHQIPTARE, “Përparimi” Nr. 1/1988, f. 65-90;
-Dr. Milan SHFFLAY: HISTORIA E SHQIPTARËVE TË VERIT-SERBËT E SHQIPTARËT, Prishtinë, 1968, f. 238;
-MILAN SHUFLAJ: SERBËT DHE SHQIPTARËT, Përktheu nga kroatishtja, Prof. Dr. Hasan Çipuri, Tiranë, 2004, f. 180;
-MILAN SHUFLAJ: SERBËT DHE SHQIPTARËT, Përkthyer në shqip nga: Zef Fekeçi, Karl, Gurakuqi, Zekeria Cana, Tiranë, 2001, f. 245;
-Darko Sagrak: Dr. MILAN ŠUFFLAY-HRVATSKI ARISTOKRAT DUHA, Zagreb, 1998, f. 242;
-ACA ET DIPLOMATA RES ALBANIAE MEDIAE AETATIS ILLUSTRANTIA, VOLUMEN I-II, Tiranë, Prishtinë – 2002;
-Darko Sagrak & Musa Ahmeti: Izabrani eseji, prikazi e članci I, Zagreb, 1999, f. 261.
- Darko Sagrak & Musa Ahmeti: Izabrani eseji, prikazi e članci II, Zagreb, 2000, f. 308.
-Lolja Saimir: dërgim materialesh me e-mail.
-Skënder Blakaj: dërgim materialesh me e-mail.
-S. M. – Š t e d i m l i j a: Š U F F L A Y, Zagreb, 1942.
-Tefik Geci: BIBLIOGRAFIA ANOTARE E VEPRAVE, ARTIKUJVE DHE RECENSIONEVE HISTORIKE E Dr. MILAN ŠUFFLA’t, VJETAR XXIII, f. 395-426.
-Dr. Milan Shufflay: HISTORI E SHQIPTARËVE TË VERIUT (STUDIM SOCIOLOGJIK), Prishtinë, 2009, përktheu Abdullah Konushevci, f. 85
NJOFTIM PËR LEXUESIT:
-Në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Prishtinës ka shumçka, por jo edhe Kompleti i veprave të Dr. Milan Shuflajt nga Zagrebi në kroatishte;
-Në Biliotekën Kombëtare të Tiranës ka shumëçka, por jo edhe Kompleti i veprave të Dr. Milan Shuflajt nga Zagrebi në kroatishte;
-Në Arkivin e Kosovës ka pak diçka, por jo edhe Kompleti i veprave të Dr. Milan Shuflajt nga Zagrebi në kroatishte;
-Në Bibliotekën e Institutit Albanologjik (për përdorim të brendshëm), ka pak diçka, por i kanë nxjerrë jashtë, dhe hulumtuesi nuk i gjen dot!?!
-Në Bibliotekën e Insitutit të Historsë në Prishtinë, ëhtë vetëm: -Dr. Milan SHFFLAY: HISTORIA E SHQIPTARËVE TË VERIT-SERBËT E SHQIPTARËT, Prishtinë, 1968, f. 238;
-Në Bibliotekën e Fakultetit Filologjik në Prishtinë, s’ka asgjë!


Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Age : 69
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi