Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vetëvendosje: “Dëshmorët nuk negociuan”[/

Shko poshtë

Vetëvendosje: “Dëshmorët nuk negociuan”[/ Empty Vetëvendosje: “Dëshmorët nuk negociuan”[/

Mesazh nga Agim Gashi Sun Mar 06, 2011 6:30 pm

Vetëvendosje: “Dëshmorët nuk negociuan”

Vetëvendosje: “Dëshmorët nuk negociuan”[/ Vetvendosje-060

Në shenjë kundërshtimi ndaj bisedimeve të paralajmëruara ndërmjet Kosovës dhe Serbisë për datën 8 mars në Bruksel, aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosje kanë organizuar një aksion para Teatrit Kombëtar, ku kanë shpalosur një parullë me moton "Dëshmorët nuk negociuan".

Kreshnik Ahmeti nga Lëvizja Vetëvendosje ka thënë se dëshmorët e kombit nuk duhet të nderohen vetëm duke i vizituar varret e tyre në Ditën e dëshmorëve më 6 mars dhe duke kujtuar veprat e tyre, gjë të cilën sipas tij po e bëjnë krerët e institucioneve të vendit.

Duke shprehur kundërshtimin ndaj dialogut me Serbinë, Ahmeti ka theksuar se luftëtarët e UÇK-së ranë dëshmorë duke i kthyer luftuar kundër Serbisë, me të cilën sot po negociohet nga ana e pushtetarëve tanë.

Për më tepër ai ka theksuar se derisa luftëtarët e lirisë ishin betuar për çlirimin e trojeve shqiptare dhe bashkimin e tyre, institucionet e vendit po hyjnë në dialog me Serbinë, i cili do të përfundojë me ndarjen e Kosovës.

"Askund në betimin e ushtarit të UÇK-së nuk shkruan se duhet të negociohet, por shkruan se duhet të luftohet që nënkupton se duhet të punojmë deri në realizimin e qëllimeve tona kombëtare e këta që sot e kanë pushtetin, sikurse ata që e kishin pushtetin më parë kanë devijuar në këtë betim me 5, 6 dhe 7 mars shkojnë e bëjnë homazhe te dëshmorët, ndërsa të nesërmen më 8 mars ata shkojnë dhe i fillojnë negociatat me Serinë me shtetin në luftë kundër të cilit ranë këta dëshmorë. Dëshmorët nuk kanë rënë për t'u përmendur emri i tyre, por për të ecur përpara ideali i tyre, e ky ideal ishte çlirimi i plotë, Kosova sovrane me të drejtë për t'u bashkuar me Shqipërinë", ka thënë Ahmeti.

Ky aktivitet sipas Ahmetit shpreh edhe njëherë qëndrimin e Lëvizjes Vetëvendosje kundër negociatave me shtetin serb, mirëpo sipas tij parulla e shpalosur me moton "Dëshmorët nuk negociuan" dhe ku përkujtohej betimi i ushtarëve të UÇK-së për luftën për liri dhe bashkimin e trojeve shqiptare, nënkupton punën drejt qëllimit të arritjeve kombëtare.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi