Ekspozojnë tre piktorë nga Kosova
Faqja 1 e 1
Ramadan Reshitaj
Në Växjö të Suedisë
Pamje nga ceremonia e hapjes së ekspozitës
Ekspozita e përbashkët e Zake Prelvukajt, Ismet Jonuzajt dhe e Rudina Xhaferit është fryt i bashkëpunimit dhe këmbimeve kulturore mes krijuesve suedezë dhe atyre shqiptarë.
Në kuadër të thellimit të bashkëpunimit kulturor në mes të artistëve figurativë suedezë dhe atyre nga Kosova, në Växjö të Suedisë është hapur një ekspozitë e përbashkët e piktorëve akademikë të Kosovës, Zake Prelvukaj, Ismet Jonuzi dhe Rudina Xhaferi. Hapja e kësaj ekspozite u bë të merkurën, më 2 shtator në ambientet e Qendrës Kulturore ”Italienska Palaset” të qytetit universitar të Växjös, në praninë e dashamirëve kulturor suedezë e shqiptarë. Hapjen e ekspozitës, e cila do të mund të vizitohet deri më 25 shtator, e bëri profesori i Universitetit të këtushëm, Harald Nikcklasson.
Rose Mari Bëck, e cila është përgjegjëse për këmbime kulturore në kuadër të Italienska Palatset, e ndien vetën shumë të gëzuar se kanë arritur të realizojnë këmbimin e planifikuar kulturor me krijuesit nga Kosova.
- Vitin e kaluar në kuadër të këtij bashkëpunimi, që është inicuar nga piktori Shyqri Gjurkaj, i cili jeton dhe krjon këtu në qytetin tonë, 13 artistë figurativ nga Vëxjö kemi pasur nderin që të vizitojmë Kosovën dhe të ekspozojmë punimet tona në Galerinë e Arteve të Kosovës. Gjatë qëndrimit tonë në Kosovë unë dhe kolegët kemi përjetuar plagët dhe dhimbjet në të cilat ka kaluar Kosova gjatë dhe para luftës së fundit. Kjo ekspozitë e përbashkët e piktorëve Zake Prelvukaj, Ismet Jonuzi dhe Rudina Xhaferi, në të vërtet është kthim i vizitës dhe thellim i bashkëpunimit tonë të ndërsjell. – thotë Rose Mari Bëck.
Një pjesë e krijimeve të ekspozuara nga këta piktorë reflekton përjetimet e vështira të shqiptarëve nga Kosova, por kjo është bërë në mënyrë mjeshtërore dhe nuk ka ngjyrime të drejtpërdrejta politike.
Së bashku me kolegun Shyqri Gjurkaj, Rose Mari Bäck shpreson se këto këmbime kulturore do të vazhdojnë edhe në të ardhmen.
Ramadan Reshitaj
Në Växjö të Suedisë
Pamje nga ceremonia e hapjes së ekspozitës
Ekspozita e përbashkët e Zake Prelvukajt, Ismet Jonuzajt dhe e Rudina Xhaferit është fryt i bashkëpunimit dhe këmbimeve kulturore mes krijuesve suedezë dhe atyre shqiptarë.
Në kuadër të thellimit të bashkëpunimit kulturor në mes të artistëve figurativë suedezë dhe atyre nga Kosova, në Växjö të Suedisë është hapur një ekspozitë e përbashkët e piktorëve akademikë të Kosovës, Zake Prelvukaj, Ismet Jonuzi dhe Rudina Xhaferi. Hapja e kësaj ekspozite u bë të merkurën, më 2 shtator në ambientet e Qendrës Kulturore ”Italienska Palaset” të qytetit universitar të Växjös, në praninë e dashamirëve kulturor suedezë e shqiptarë. Hapjen e ekspozitës, e cila do të mund të vizitohet deri më 25 shtator, e bëri profesori i Universitetit të këtushëm, Harald Nikcklasson.
Rose Mari Bëck, e cila është përgjegjëse për këmbime kulturore në kuadër të Italienska Palatset, e ndien vetën shumë të gëzuar se kanë arritur të realizojnë këmbimin e planifikuar kulturor me krijuesit nga Kosova.
- Vitin e kaluar në kuadër të këtij bashkëpunimi, që është inicuar nga piktori Shyqri Gjurkaj, i cili jeton dhe krjon këtu në qytetin tonë, 13 artistë figurativ nga Vëxjö kemi pasur nderin që të vizitojmë Kosovën dhe të ekspozojmë punimet tona në Galerinë e Arteve të Kosovës. Gjatë qëndrimit tonë në Kosovë unë dhe kolegët kemi përjetuar plagët dhe dhimbjet në të cilat ka kaluar Kosova gjatë dhe para luftës së fundit. Kjo ekspozitë e përbashkët e piktorëve Zake Prelvukaj, Ismet Jonuzi dhe Rudina Xhaferi, në të vërtet është kthim i vizitës dhe thellim i bashkëpunimit tonë të ndërsjell. – thotë Rose Mari Bëck.
Një pjesë e krijimeve të ekspozuara nga këta piktorë reflekton përjetimet e vështira të shqiptarëve nga Kosova, por kjo është bërë në mënyrë mjeshtërore dhe nuk ka ngjyrime të drejtpërdrejta politike.
Së bashku me kolegun Shyqri Gjurkaj, Rose Mari Bäck shpreson se këto këmbime kulturore do të vazhdojnë edhe në të ardhmen.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Jeton Kelmendi:Piktorët kosovarë ekspozojnë në Bruksel
» Asllan Dibrani: Shqipe Hada një piktore e re me synime të përmasave të mëdha
» Kristaq Shabani:E TILLË ËSHTË GRUAJA PIKTORE DHE POETE ME EMËR FLUTUR…[/
» Adnan Abrashi: Kosova titiste dhe Kosova ''ahtisariane'' - ngjashmëri apo paradoks!?
» Kosova dhe unë: Dr.Sali Berisha në intervistën dhënë Exprsit
» Asllan Dibrani: Shqipe Hada një piktore e re me synime të përmasave të mëdha
» Kristaq Shabani:E TILLË ËSHTË GRUAJA PIKTORE DHE POETE ME EMËR FLUTUR…[/
» Adnan Abrashi: Kosova titiste dhe Kosova ''ahtisariane'' - ngjashmëri apo paradoks!?
» Kosova dhe unë: Dr.Sali Berisha në intervistën dhënë Exprsit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi